Metehnele vechi ale liberalilor nu dispar, iar conducerea Consiliului Județean Timiș a convocat în regim de urgență o ședință a comisiilor reunite și mai apoi un plen extraordinar care are pe ordinea de zi un punct arzător: concesionarea lucrărilor de construcție a unei parcări etajate pe Bulevardul Regele Mihai I din Timișoara. Un astfel de proiect, de o importanță atât de mare este tratat nonșalant de conducătorii CJ Timiș, fără o dezbatere prealabilă, fără o fundamentare solidă, ci în regim de îndată – spun Grupul Consilierilor PSD din cadrul Consiliului Județean Timiș.

„Trecând peste faptul că actualii șefi ai CJT nici nu iau în calcul o investiție proprie, trebuie menționate câteva cifre extrem de importante. Terenul, aflat în proprietatea Consiliului Județean, se află în zona 0 a Timișoarei și are o suprafață de 5000 de metri pătrați. Ei bine, pe această suprafață și cu investiția potențialului investitor, CJT ar urma să încaseze o redevență de 6% pe an, din proiecția financiară rezultând o sumă de aproximativ 500.000 de lei pe an, ceea ce, în opinia noastră este extrem de puțin. Și, la fel de important, în proiect de vorbește de o concesionare pe o perioadă de 49 de ani.

Consilierii județeni ai Partidului Social Democrat se vor opune adoptării unei astfel de hotărâri considerând că bugetul instituției este văduvit de sume importante de bani, iar graba cu care se desfășoară lucrurile ridică mari semne de întrebare legate de bunele intenții ale președintelui Alin Nica”, a mai spus Grupul Consilierilor PSD din cadrul Consiliului Județean Timiș.

Răspunsul vine de la Alexandru Proteasa, vicepreședinte CJT: „Consilierii județeni ai Partidului Social Democrat aruncă noroi asupra unuia dintre cele mai importante proiecte pentru timișoreni doar ca să facă o declarație politică. În mandatul președintelui CJ Timiș, Alin Nica, și sub coordonarea mea, patrimoniul județului a fost întregit cu clădirile de la Aerodromul Cioca, s-a reglementat situația patrimonială de la Bastionul Theresia și de la Muzeul de Artă Timișoara și chiar am negociat 500 mp de teren suplimentar de la Primăria Timișoara pentru parcarea ultracentrală a municipiului reședință de județ. Nu doar că am întregit patrimoniul ci am reușit să atragem finanțări europene și de la Ministerul Culturii pentru reabilitări, dotări și echipamente. Consilierilor județeni PSD le recomand să facă politică curată, în interesul cetățenilor, fără isterii și minciuni sfruntate”.

Articolul precedentDigitalizăm Vestul, un proiect cu multe învățăminte
Articolul următorUPT, gazda unor workshop-uri ce reunesc comunitatea științifică românească din țară și din străinătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.