Oamenii creativi sunt cei care conduc lumea tocmai pentru că dețin această abilitate excepțională care nu poate fi înlocuită sau imitată suficient de bine de către tehnologie. Vestea bună este că fiecare om este de fapt creativ. Vestea proastă este că de cele mai mult ori această latură deosebită nu este suficient explorată și cultivată. Creativitatea se poate defini drept capacitatea de a asocia lucruri și idei total diferite într-o manieră nouă, autentică, ce poartă cu sine amprenta unică a unui individ. Dezvoltarea creativității poate aduce numeroase beneficii pe plan emoțional, psihic, dar și financiar.

Acestea sunt doar câteva metode eficiente prin care îți poți antrena și valorifica creativitatea:

  • Contactul cu domenii cât mai diferite față de cel în care activezi profesional este foarte important pentru o dezvoltare armonioasă și o eficiență crescută la locul de muncă. Însă acest lucru este esențial și pentru antrenarea creativității! Cu cât deții mai multe cunoștințe în domenii cât mai variate, cu atât se face simțită o capacitate mai mare de asociere între acestea, deci de a aborda puncte de vedere inovatoare.

 

  • Nu te da înapoi de la a pune în practică și ideile care par mai puțin bune. Notarea frecventă a tuturor ideilor sau proiectelor care îți trec prin minte este un exercițiu foarte bun, dar esențial este să nu desconsideri nici una dintre acestea. De cele mai multe ori, acele proiecte care nu par suficient de bune sunt de fapt cele mai inovatoare. Bine-cunoscuta Marina Abramović vorbește adesea despre acest exercițiu și îi sfătuiește pe tinerii creativi să dea o șansă ideilor pe care nu le consideră suficient de bune. Acestea pot face o mare diferență în procesul valorificării creativității, care trebuie să înceapă încă de pe băncile școlii prin diverse metode active de stimulare a creativității.

 

  • Pune preț pe creativitatea ta! Acesta nu este doar un îndemn cu sensul metaforic de apreciere a creativității, ci este un sfat cât se poate de pragmatic. O pasiune precum scrisul, pictatul sau confecționarea unor articole se poate transforma încet, încet în afacere. Transpunerea procesului creativ într-o afacere personală oferă un nivel înalt de satisfacție. Poți opta pentru realizarea unui site web prin intermediul căruia să îți faci cunoscute ideile inovatoare. De menționat aici este importanța unui pachet potrivit de găzduire a site-ului, adaptat nevoilor tale, cum sunt pachetele oferite de Btstelecom.ro Folosind această metodă vei observa rezultate reale în ceea ce privește popularitatea proiectelor tale, iar asta îți va antrena viziunea și creativitatea.

 

  • Provocarea de a scrie zilnic zece idei inovatoare poate fi dificilă, dar este cu adevărat eficientă. O variantă de realizare a acestei provocări este alegerea unui subiect oarecare în fiecare zi – cu cât mai spontan, cu atât mai bine – și încercarea de a găsi noi posibilități de dezvoltare a temei alese. Poate fi vorba despre zece idei inovatoare de afaceri sau de intrigă a unui roman. Subiectul nu este atât de important, în definitiv, ci capacitatea de a găsi rapid soluții și idei. 

 

Creativitatea funcționează adesea ca un joc de domino: o idee exprimată fără rețineri o va stârni pe următoarea. Așadar, cu cât îți exprimi viziunea mai detaliat și mai des, cu atât va spori și creativitatea, singura resursă umană inepuizabilă și aducătoare de satisfacții pe toate planurile vieții.

 

Sursa foto: Pexels.com

Articolul precedentDoi morţi în urma unui tragic accident aproape de Caransebeş
Articolul următorCum sa te protejezi impotriva accidentelor minore sau majore?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.