lacul_trei_ape

Lacul Trei Ape este principalul obiectiv turistic ce îi atrage pe vizitatori în Stațiunea Trei Ape și a contribuit semnificativ la potențialul turistic al întregii zone și la dezvoltarea ulterioară a activităților de agrement ce pot fi desfășurate în prezent în această frumoasă zonă aflată la confluența Râului Brebu, Râului Grădiștea și a Râului Semenic.

Lacul Trei Ape este un lac de acumulare antropic întins pe o suprafață de 53 hectare, ce s-a format într-o zonă pitorească a Depresiunii Gârâna, la o altitudine de aproximativ 835 metri. Locația se află la o distanță de aproximativ 27 km de Reșița și reprezintă o destinație de vacanță ideală, indiferent de sezon.

Aflat în zonă Localității Brebu Nou, lacul este foarte ușor de zărit chiar și de la depărtare, în special datorită dimensiunilor sale. Accesul până în această regiune se realizează foarte simplu, urmând traseul unui drum județean modern ce pornește din Reșița și trece prin localitățile Secu, Valiug, Brebu Nou și Gârâna.

Dacă vor să stea peste noapte, turiștii sosiți în această regiune pot opta pentru unul dintre hotelurile sau vilele de aici, destul de accesibile că și preț. În perioada sezonului estival, zona oferă turiștilor mai puțin pretențioși și oportunitatea de a campa într-unul din locurile special amenajate în acest scop.

În ceea ce privește activitățile ce pot fi desfășurate în zona lacului, există aici locuri de plajă, unde turiștii se pot bucura în voie de frumusețea sezonului cald sau restaurante cu și fără terasă, unde se pot relaxa. Localitatea este frecventată și de iubitorii sporturilor nautice, care pot închiria de aici bărci sau hidrobiciclete.

În același timp, o altă activitate care poate fi desfășurată în stațiune este pescuitul, Lacul Trei Ape fiind foarte bogat în păstrăvi. Pentru amatorii de drumeții montane, împrejurimile sunt împânzite de trasee vizibile și bine marcate.

3ape

sursa: traveleurope.ro

Articolul precedentAtenţie de unde cumpăraţi alimentele pe perioada caniculei!
Articolul următorCursuri GRATUITE pentru persoanele defavorizate din vestul țării, organizate de CCIAT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.