Locuinţe pentru tinerii din Timișoara! Primăria acordă terenuri pentru case şi blocuri ANL

Peste o sută de parcele pentru construirea locuințelor pentru tinerii din Timișoara! Asta le promite municipalitatea tinerilor până în 35 ani.

Potrivit edilului Nicolae Robu, autoritățile au identificat până în prezent 128 de parcele cu suprafaţa de aproximativ 260 mp în zona Ovidiu Balea (după Piaţa de Gros). Totul, cu o condiție, trebuie respectată Legea 15/2003 privind  atribuirea unei parcele de teren pentru construirea unei locuinţe personale, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani cu domiciliul stabil în municipiul Timişoara, care nu au avut şi nu au  în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii de locuinţe.

În prezent prestatorul de servicii topo-cadastrale are în curs de finalizare identificarea pe teren a parcelelor, căilor de comunicaţii şi înţăruşarea parcelelor. “În următoarea şedinţă de CL se vor vota criteriile suplimentare de selecţie a solicitanţilor de loturi de teren pentru construire de locuinţe în baza Legii 15/2003 şi procedura de atribuire a parcelelor de teren către solicitanţi. După aprobarea HCL-ului privitor la criteriile suplimentare de selecţie a solicitanţilor de loturi de teren pentru construire de locuinţe în baza Legii 15/2003 , în termen de maxim 60 de zile solicitanţii care au deja cererea îşi vor putea reconfirma dosarul depus deja (declaraţii notariale, venituri, etc.) şi se vor putea depune dosare noi de către solicitanţi, urmând a fi aprobată prin HCL lista finală de priorităţi în vederea repartizării parcelelor în ordinea punctajului, conform Legii nr.15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe şi se vor repartiza parcelele”, sustine edilul.

Construcţia de noi locuinţe ANL este în curs de finalizare dezlipirea terenului intravilan situat în strada Ion Ionescu de la Brad nr. 1/E, în suprafață de 18.966 mp, operațiune necesară finalizării procedurilor de întocmire a studiilor de fezabilitate în vederea construirii a 4 blocuri de locuințe: un bloc locuințe specialiști din sănătate, un bloc locuințe specialiști din învățământ, două blocuri locuințe pentru tineri şi a demarării lucrărilor la drumuri şi utilităţi (vor fi incluse pe lista de investiţii a Direcţiei Tehnice pentru anul 2017).

Din totalul de 280 locuințe A.N.L. construite deja în Timişoara, au fost vândute 197 locuințe: Bloc B1, sc. A   – 60 locuinte –   28 locuinţe vândute; Bloc B1, sc. B   – 36 locuinte –   21 locuințe vândute; Bloc B2 -24 locuințe – 13 locuințe vândute; Bloc B3 – B12 – 160 locuințe – 135 locuințe vândute. În perioada 06.2016 – 08.2016 au fost vândute 91 locuințe, au rămas 83 locuințe nevândute pentru care și-au exprimat dorința de cumpărare 6 locatari, fiind în curs de finalizare procedurile de vânzare.

În acest sens, a fost emisă Hotãrârea Consiliului Local nr. 131/18.10.2016, în baza cãreia au fost aprobate noile prețuri de vânzare care au fost calculate conform legislației aflate în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.