Locuinţele improvizate ale oamenilor străzii, puse la pământ!

Polițiștii locali au continuat în aceste zile acțiunile pentru depistarea persoanelor care își improvizează adăposturi în diverse zone din oraș, creând disconfort celorlalți cetățeni și făcând mizerie acolo unde își fac adăposturi.

Astfel, după ce săptămâna trecută s-a acționat în zona Mehala – Grigore Alexandrescu, în apropierea clădirii în construcție a Spitalului Municipal, unde 17 persoane și-au improvizat colibe pe terenurile virane din zonă, chiar în aceste zile s-a efectuat igienizarea locației.

O altă zonă unde au fost sesizate astfel de adăposturi este Piața de Gros, în spatele acesteia două persoane improvizându-și colibe.

Mizeria de aici a fost curățată în colaborare cu Biroul Salubrizare din cadrul Primăriei și cu Retim, iar persoanele au fost predate serviciilor sociale.

O a treia locație în care s-au luat măsuri de igienizare este pe strada Verde în Calea Lipovei, vizavi de biserica nouă aflată în construcție, unde au mai fost depistate două persoane.

Alte 5 persoane au fost depistate la fosta unitate militară din Calea Aradului, unde s-a solicitat Direcției de Clădiri Terenuri și Dotări Diverse să securizeze locația pentru a nu mai pătrunde persoane fără adăpost, aici fiind efectuate acțiuni în mod repetat.

O locație în care au existat sesizări de la cetățeni se află pe strada Gh. Lazăr, unde într-un depozit s-au adăpostit 8 persoane care făceau mizerie. Fiind o proprietată privată, a fost somat proprietarul să igienizeze clădirea.

Acțiunile pe aceste linii continuă, fiind efectuate periodic verificări pentru a se stabili dacă oamenii străzii se reîntorc în aceste locuri.

Anul trecut, polițiștii locali au identificat un număr de 80 de astfel de locații în care s-au adăpostit persoane fără adăpost pe raza municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here