Locuri de muncă pentru detinuții de la Penitenciarul “Popa Șapcă”

Deținuții de la Penitenciarul “Popa Șapcă” Timișoara sunt în căutarea unui loc de muncă. Cincisprezece dintre ei au participat astăzi la Bursa locurilor de muncă, organizată la Casa Tineretului de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş.

Deţinuţii selecționați să participe la activitate execută pedeapsa în regim deschis, se află în ultima perioadă de executare a pedepsei şi în apropierea termenului de a fi discutaţi în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată. Potrivit reprezentanților Penitenciarului Timișoara, aceștia sunt apți pentru muncă din punct de vedere medical, sunt calificați profesional sau necalificați, dar care posedă abilităţi practice într-o meserie, s- au implicat în activităţile lucrative pe perioada executării pedepsei.  “Obţinerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reinserţie a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. Pregătirea deţinuţilor pentru a se prezenta la un interviu de angajare se asigură prin intermediul programelor derulate în Penitenciarul Timişoara. Experienţa ne demonstrează că o modalitate eficientă de a fixa cunoştinţele teoretice o reprezintă punerea în aplicare a informaţiilor asimilate. Astfel, considerăm că deţinuţii pot exersa maniera optimă de relaţionare cu un angajator prin participarea efectivă la bursa locurilor de muncă”, susține comisar șef de penitenciare, directorul Penitenciarului Timişoara, Georgică Alexeev.

Scopul activităţii este de promovare în rândul deţinuţilor ofertele locurilor de muncă vacante, puse la dispoziţie de către operatorii economici, în vederea creşterii şanselor de angajare a acestora după liberarea din penitenciar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here