Lucrări de infrastructură în valoare de un milion euro în comuna Nițchidorf

Vești bune pentru locuitorii comunei timișene Nițchidorf. Opt străzi au fost asfaltate cu bani de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Totul se ridică la suma de un million de euro.

Este vorba despre şapte kilometri de asfaltare străzi, opt străzi în total, şase principale, două secundare. Este un proiect cu două straturi de asfalt pe cele şase străzi principale şi un strat de asfalt pe cele două secundare. Evenimentul i-a reunit pe edilul comunei Nițchidorf, Dănuț Drăghici și președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu.“O investiţie este foarte importantă pentru comuna noastră.. Din punctul meu de vedere, ca cetățean al acestei coumne, înainte de reabilitare, drumurile arătau groaznic. Asta din cauza faptului că la Nițchidorf pânza freatică este foarte ridicată. De multe ori, din toamnă și până în primăvară, șoferii cu autovehicule mici nu au putut să intre pe străzi”, a transmis primarul localității Nițchidorf, Dănuț Drăghici.

15065043_10207248614044945_856365170_o

Pe de altă parte președintele CJT, Sorin Grindeanu speră ca după finalizarea mandatului Guvernului technocrat, programul să continue și bugetul să fie împărțit la toate comunele care fac parte din acest proiect.“Toate aceste proiecte, care au făcut parte din programul național de dezvoltare locală, PNDL, au avut un impact deosebit în dezvoltarea comunelor. A fost un program național extrem de important. Din păcate, anul acesta a existat o stagnare în acest program național. Această stagnare nu are nici o explicație. Sunt foarte multe comune care au făcut lucrări, dar care nu sunt decontate de guvernul României. În curând se vor hotărî la nivel regional proiectele care vor fi finanțate. Vorbim despre bani de la bugetul național care vor veni direct la nivel ragional prin decizia noastră pentru că e normal ca un președinte de Consiliu Județean să știe mai bine prioritățile comunelor decât știu cei de la București.(…) Există o propunere în acest moment ca începând din 2017 banii să meargă spre Agenţiile de Dezvoltare, acest lucru se face prin hotârâre de Guvern. Eu cred că odată cu următorul Guvern când vom scăpa de anumite constrângeri tehnocrate, vom ajunge aproape la descentralizare şi banii vor veni la regiune. Am avut o discuţie cu şeful ADR, Sorin Maxim vizavi de acest subiect”, a spus șeful CJ Timiș, Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here