Lucrări pe strada Emile Zola, pentru preluarea apei de ploaie la averse puternice

Spread the love

Aquatim a implementat în decursul ultimului an, în câteva puncte vulnerabile ale rețelei de canalizare din Timișoara, soluții tehnice care rezolvă preluarea unor cantități mari de apă de ploaie, la averse puternice. Pasajele CFR Jiul și Popa Șapcă sunt deja prevăzute cu astfel de sisteme ce reduc la minim riscurile de inundare a străzilor prin refularea canalizării.

Recent, compania de apă timişeană a demarat o lucrare de modernizare, pe strada Emile Zola, prin care se va introduce un colector paralel de canalizare, pentru preluarea și acumularea cantităților mari de precipitații. Este vorba de un tronson de conductă din poliester armat cu fibră de sticlă, cu diametrul de 1400 mm, montat lângă colectorul stradal existent și care va asigura evacuarea apei de ploaie, respectiv funcționarea canalizării și la averse foarte puternice.

”Estimăm că lucrarea va fi finalizată în toamna acestui an. Departamentul care se ocupă de investițiile din fonduri proprii ale companiei are, în pregătire, soluții similare de preluare și acumulare a apelor pluviale în situații de urgență, pentru pasajele CFR Gh. Lazăr și C. Brediceanu, unde vor fi instalate stații de pompare și sisteme de automatizare pentru deversarea controlată în rețeaua de canalizare”, spun reprezentanții Aquatim.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here