„Lumea digitală” dezbătută într-o conferință de excepție organizată la Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara găzduiește astăzi conferința „Lumea digitală – oportunități și pericole”. Evenimentul este susținut de reputatul profesor universitar dr. ing. Vasile Baltac si va avea loc de la 18.30.

Profesorul Vasile BALTAC este o personalitate recunoscută pe plan național și international, fiind președinte al ATIC (Asociația pentru Tehnologiile Informației și Comunicațiilor din România), fost președinte al CEPIS (Asociația Europeană a Profesioniștilor IT de la Bruxelles), membru în board-ul WITSA (Alianța Mondială a Asociațiilor IT de la Washington), membru al Aspen Institute România, AOAR și Rotary Club Curtea Veche București.

În cadrul manifestării va avea loc și lansarea cărții „Lumea digitală – concepte esențiale”, semnată de profesorul Baltac. “Conferința își propune să abordeze impactul major pe care-l au tehnologiile digitale apărute într-un interval de numai câteva decenii, care ne-au schimbat și ne schimbă radical viața și care stau la baza celei de a patra revoluții industriale, generatoare de schimbări profunde asupra locurilor de muncă și a competențelor necesare pentru ocuparea lor. Rapiditatea schimbărilor apărute pe parcursul unei singure generații umane, a produs numeroase oportunități: randamente și eficiență la nivele încă neîntâlnite, comunicare și relaționare la scară globală, noi profesii etc., dar și pericole neprevăzute: malware, infracțiuni informatice, dependența de sisteme digitale la nivel de societate și individ, analfabetism digital, inadaptare la vârste mai înaintate etc.”, a declarat Cornelia Bedros, președintele asociației Coaching Competence Center, co-organizator al evenimentului.

Profesorul Vasile Baltac și-a început cariera profesională ca pionier al calculatoarelor electronice, participând încă din 1961, la Timișoara, la proiectarea și construirea calculatoarelor MECIPT, de primă generație. A fost apoi lider al cercetării și producției electronice din România, cu contribuții semnificative la dezvoltarea acestei industrii atât în România, cât și în Europa.

A publicat numeroase cărți și articole, a fost speaker la numeroase congrese și conferințe internaționale și predă de mai multe decenii cursuri de tehnologia informației, management sau strategii de eGuvernare la UPT, UPB și SNSPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here