Ministerul Afacerilor Interne desfășoară  campania “Alege să fii corect!” pentru informarea cetățenilor cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot. Prin intermediul acestei campanii, alegătorii primesc recomandări utile în raport cu procesul electoral: să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mita electorală și să respecte confidențialitatea votului.

În cadrul campaniei au fost realizate mai multe tipuri de materiale și au fost alese modalități de promovare multiple pentru a atinge categorii de public-țintă cât mai diverse.

Astfel, au fost tipărite 22.000 de afișe  care au fost distribuite în întreaga țară, pentru a fi amplasate în locuri aglomerate, la sediile unor instituții publice cu aflux mare de cetățeni, precum și la intrarea în secțiile de votare  și 10.000 de pliante care vor fi înmânate cetățenilor în cadrul acțiunilor de informare.

De asemenea, au fost realizate spoturi video și audio care, în baza Deciziei Consiliului Național al Audiovizualului privind regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale din anul 2016 pentru  alegerea Camerei Deputaților și a Senatului, vor fi inserate la finalul calupurilor de spoturi publicitare electorale difuzate de serviciile publice de televiziune și radio.

Spoturile MAI vor fi difuzate și prin intermediul plasmelor care sunt amplasate în locuri publice din marile orașe, în mijloacele de transport în comun sau în stațiile de metrou.

Totodată, pe pagina oficială de Internet a MAI, a fost creată o secțiune dedicată alegerilor care conține principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile ce pot fi constatate de angajații MAI și infracțiunile prevăzute de Codul Penal, precum și link-uri către deciziile Biroului Electoral Central și ale Autorității Electorale Permanente.

Vizitatorii site-ului MAI http://www.mai.gov.ro/index-campanie.html pot descărca, de asemenea, afișul și spoturile realizate în cadrul campaniei de informare.

Mediul on-line reprezintă un rol esențial în informarea alegatorilor, fapt pentru care o secțiune specială a fost creată și pe contul de Facebook al instituției.

Articolul precedentPolițiștii, la datorie în ziua alegerilor parlamentare
Articolul următorPrognoza METEO! Un weekend mai cald decat era de asteptat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.