Magazinul Bega pe vremea cand nu apartinea „fratilor bicicleta” (Cristescu)

Clădirea a fost realizată  in anul 1973 după un proiect al IPROTIM, avându-l ca șef de proiect pe arhitectul Vasile Oprișan. Pe acest loc, în fosta Piață Balaș, se afla o clădire în care funcționa Casa Pompierilor. Construcția magazinului universal Bega era una modernă pentru era socialistă. Regimul de înalțime al clădirii era de P+4, înalțimea maximă fiind atinsă de casele de lifturi, 27,25 m. După privatizarea societății, în 1997, centrul comercial Bega a fost achiziționat de frații Marius și Emil Cristescu, care l-au transformat în Bega Shopping Center și i-au dat un aspect occidental. În anul 2005 s-a finalizat și dat în folosință un nou corp de clădire al Bega Shopping Center, crescând suprafața comercială la 12.000 m².

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here