Mai multe străzi importante din Timișoara, în reabilitare cu fonduri europene

Mai multe străzi importante din Timișoara vor intra în reabilitare în următorii ani. Municipalitatea va demara mai multe lucrări similare celei realizate pe strada Ștefan cel Mare, unde au fost reabilitate liniile de tramvai.

Potrivit edilului, sunt proiecte în valoare de 500 milioane lei, fonduri europene. Este vorba despre străzile Stan Vidrighin până la AEM, cu valoare de 90 milioane lei, Bulevardul Cetății – 80 milioane lei, Calea Bogdăneștilor -100 milioane lei, Avram Imbroane – 68 milioane lei, tronsonul Ana Ipătescu – Victor Hugo – Aluniș- Drubeta – 125 milioane lei.“Vom avea lucrări mari pe fonduri europene în anii următori. La liniile de tramvai și la modernizarea tramelor stradale în ansamblul lor. Vor fi lucrări de tipul străzii Ștefan Cel Mare. Ceea ce am făcut pe acel tronson se va prelungi pe toată strada Stan Vidrighin, până la sensul giratoriu de la AEM. Lucrări similare vom avea pe bulevardul Cetății”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În plus, lucrări majore la liniile de tramvai sunt anunțate pe strada Calea Martirilor. De cealaltă parte, lucrări mai mici vor fi pe strada Edgar Quinet, unde firma care a câștigat licitația a dat faliment.“Mi-e și greu să vorbesc despre ea, unde pe o stradă de 400 de metri nu am putut face. Dincolo de prerogativele noastre a intervenit câteceva și ne-a blocat. În final a venit falimentul firmei care a câștigat licitația. Îi înțeleg pe cetățeni că le este foarte greu, nu sunt foarte mulți, dar sunt cetățeni ai orașului. Vom face o nouă licitație. Lucrările nu sunt de mare anvergură, în câteva luni se termină”, a mai spus edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here