Maraton de 48 de ore la UPT. EMECS-thon – sisteme embedded, idei studențești, inovații de succes

 

EMECS-thon

Eveniment important la Universitatea Politehnica Timișoara. Studenții vor susține un maraton de 48 de ore zilele următoare. Este vorba despre EMECS-thon, un maraton de 48 de ore în care echipele participante proiectează de la zero un sistem încorporat (embedded system) și concurează pentru premiile puse la bătaie. Astfel, EMECS-thon 2016 aduce numeroase provocări participanților și îi determină să-și dovedească măiestria în domeniul micilor roboței și a mașinăriilor automatizate.

În perioada  5-7 februarie 2016, Liga AC va găzdui, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, dar și cu alte 5 universități de peste hotare din consorțiul EMECS (European Masters in Embedded Computing Systems), maratonul de sisteme încorporate EMECS-thon. Concursul se va desfășura în laboratoarele complet echipate ale Facultății de Automatică și Calculatoare și, în același timp, în celelalte universități participante:Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, Trondheim, Norvegia, Universitatea Tehnică din Kaiserlautern, Kaiserslautern, Germania, Universitatea din Southampton, Southampton, Regatul Unit al Marii Britanii, Universitatea Internațională Burch, Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, Universitatea Tehnologică din Graz, Graz, Austria.

Acest concurs este destinat tuturor studenților din universități membre ale consorțiului EMECS și din universități partenere. Echipele participante sunt formate din trei studenți, iar fiecare echipă are posibilitatea să își aleagă o temă de proiect. Ediția din 2016 a proiectului așteaptă 7 echipe participante (21 studenți) la Universitatea Politehnica Timișoara.

După încheierea celor 48 de ore în care echipele au implementat de la zero proiectul, munca lor va fi jurizată și se vor acorda următoarele premii în fiecare universitate: Cea mai bună idee tehnică, Cea mai bună idee de afacere și Premiul de popularitate, iar la nivel global, echipa cu cel mai bun proiect este premiată cu titlul „EMECS¬-thon Gurus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here