Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, organizează un maraton de evenimente, sâmbătă, 12 Iunie 2021, în curtea și mansarda bastionului Theresia.

Maratonul de evenimente înseamnă:

  • ”Noaptea Muzeelor 2021” – un eveniment tradițional, organizat în fiecare an de cea mai importantă instituție muzeală din Timișoara. Accesul vizitatorilor în expoziții este gratuit. Vor putea fi vizitate patru expoziții: ”Patrimonium 2020”; ”Politehnica Centenar”, expoziție este dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara, un omagiu adus de către suporterii timișoreni echipei favorite; ”The Taranterra Project”, expoziție de tarantule vii, parte din cea mai mare colecție de profil din țară, dar și expoziția permanentă din Muzeul Ștefan Popa Popas. Programul de la ”Noaptea Muzeelor 2021” este de la ora 15.00 la 03.00;
  • ”Rondul de Noapte. Maratonul Vaccinării de la Muzeul Național al Banatului” – un eveniment care împletește istoria cu actualitatea. În același timp cu reconstituirile istorice, în spațiul din curtea bastionului Theresia, are loc și Maratonul Vaccinării de la Muzeul Național al Banatului. Direcția de Sănătate Publică Timiș și voluntarii de la Spitalul Județean ”Pius Brînzeu” Timișoara, secția Anestezie și Terapie Intensivă, coordonați de prof. dr. Dorel Săndesc și dr. Giorgiana Bobouțanu, sunt partenerii din acest proiect. Vaccinarea se va putea face fără programare, doar cu actul de identitate. Vor fi disponibile două vaccinuri anti-COVID-19, PfizerBioNTech și Johnson&Johnson. Imunizarea va avea loc între orele 15.00 și 03.00.
  • Au loc spectacole acustice de muzică istorică, de la ora 19.00, ”Peregrinii” vor pune în scenă un spectacol de muzică istorică medievală, de la ora 21.30. Îi urmează, de la ora 22.30, trupa ”Amor Flammis – Dr. Schnabel, Pest Medicus”, cu un spectacol care prezintă poveștile medievale despre Marea Ciumă și lupta pentru supraviețuire a oamenilor dintr-o lume devastată de ceea ce ei credeau a fi forțe ale Răului.
  • ”Je suis Giselle” – spectacol de dans contemporan, organizat în parteneriat cu ”Unfold Motion”, de la ora 20.30, în curtea bastionului Theresia.

Accesul la spectacolele din curtea bastionului se va face pe baza dovezii de vaccinare sau pe baza unui rezultat negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, un test antigen rapid, negativ, nu mai vechi de 24 de ore, este suficient pentru accesul la spectacolele de la ”Noaptea Muzeelor 2021”.

Activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de distanțare socială și sanitare în vigoare.

Articolul precedent202 cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore! În Timiş au fost raportate 4 noi infectări
Articolul următorSe oprește apa într-o localitate din Timiș! Aquatim anunță lucrări de spălare a rezervorului de înmagazinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.