Marian Cucșa (ALDE Timiș): Primarul Robu ar trebui să solicite bani de la Guvern pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană

ALDE sprijină proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, dar pentru asta e nevoie ca primarul Nicolae Robu să solicite finanțare și de la Guvernul României.

Aflat la Timișoara, președintele Senatului și președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și-a exprimat public susținerea sa pentru Timișoara, însă primarul trebuie să treacă peste orgoliile politice și să-i solicite pe cale instituțională sprijinul acestuia pentru ca ulterior președintele Senatului să poată înainta Guvernului această solicitare. Doar așa, Guvernul României poate aloca de la bugetul de stat fonduri pentru acest proiect. Altfel, Timișoara riscă să intre în derizoriu în 2021 pentru că fără fonduri consistente nu se pot realiza proiecte de modernizare a orașului.

Un alt punct, pe care l-am discutat cu colegul meu, deputatul Marian Cucșa este Timișoara Capitală Culturală Europeană. Primul proiect, cel de la Sibiu, a fost inițiat de mine. Sibiul a întinerit și și-a conturat specificul tradițional. Am să pledez ca proiectul din Timișoara să fie cât mai bun. Ar fi un bun prilej ca Timisoara să profite de acest proiect și cred că trebuie venit rapid din urmă la modernizarea orașului. Atât din punct de vedere economic, cât și cultural. Pentru acest proiect este necesară și o susținere de la guvern.

Deputatul Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș: Primarul Timișoarei ar trebui să profite de această deschidere exprimată public a președintelui Senatului și să solicite fondurile necesare pentru a revigora orașul din mai multe puncte de vedere. În prezent Timișoara stagnează de ani buni și nu este doar opinia mea, ci a multora care călătoresc atât în orașe din țară precum Cluj, Sibiu, București, dar și în străinătate. Nicolae Robu ar trebui să lase orgoliile deoparte și să conștientizeze că treaba lui este să adune fonduri pentru modernizare, nu să vină cu poze din străinătate și să copieze proiecte care nu se potrivesc nici cu specificul și nici cu arhitectura Timișoarei. Pentru modernizări de orice fel, Timișoara are specialiști și experți valoroși. Dacă nu se poate abține, poate face mici proiecțele de genul decorațiunilor de Paște din centrul orașului, cu flori de coroane mortuare, acasă, la dânsul în grădină”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here