Proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin a intrat săptămâna aceasta la vot în Camera Deputaţilor, cu propunere de respingere, dar nu a întrunit numărul de voturi necesare, astfel că, proiectul a fost retrimis la comiile de specialitate. PNL vrea ca primarii să fie aleși din două tururi de scrutin. În urmă cu doi ani, Nicolae Robu declara că nu este de acord cu acest lucru.

Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa a spus vineri, 9 noiembrie, că dacă primarul se va alege din două tururi de scrutin, Nicolae Robu va pierde alegerea

În primul rând un primar trebuie să reprezinte cât o masă mare a populației și nu un procent foarte scăzut cum se întâmplă la alegerea primarului într-un singur tur. Am văzut și poziția primarului Robu care vrea alegeri într-un singur tur, dar este explicabil de ce vrea acest lucru. Pentru că dacă primarul se va alege în două tururi, Nicolae Robu va pierde alegerile în Timișoara și vom avea cu siguranță un alt primar. Alegându-se într-un singur tur, fiind în funcție, pornește cu prima șansă, mai ales că prezenta timișorenilor la vot e destul de scăzută. Cu toate că PNL a votat alături de ALDE pentru alegeri în două tururi, Nicolae Robu își urmărește interesul, știindu-și toate bubele și lucrurile negative care le-a făcut pentru oraș, e conștient că pierde alegerile din două tururi, și atunci face tot ce ține de el ca să nu se aleagă primarul in doua tururi”, a spus deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.

Articolul precedentPrăpăd pe șoselele din Timiș! Polițiștii rutieri au dat peste 600 de amenzi
Articolul următorAtenție, șoferi! Se lucrează și astăzi pe mai multe străzi din Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.