Marsul Eroilor – Cine uita e complice!

0
235

În Decembrie 1989, de la Timișoara a plecat speranța libertății, a unei vieți mai bune ce a răzbit prin ceața comunismului. S-a aprins și s-a extins rapid la cei care au îndrăznit să viseze la un altfel de viitor pentru ei și pentru copii lor. Mii de timișoreni au avut curajul de a ieși în stradă și a-și cere drepturile înapoi. Mulți dintre aceștia au plătit cu sânge prețul libertății și nu au apucat să-și vadă visul împlinit. Prin sacrificiul făcut, ne-au dat nouă noi șanse la viață. Suntem datori să le mulțumim așa cum știm mai bine și să prețuim amintirea eroilor Revoluției.

Ziua de 17 decembrie 1989 a rămas în istorie ca una dintre cele mai sângeroase ale Revoluției de la Timișoara. A fost momentul în care s-a tras în manifestanți, ordin plătit cu zeci de victime omenești. Acum, ziua este una de doliu, în care ne amintim cu nostalgie și recunoștință de martirii Revoluției.

„La fel ca în fiecare an, Druckeria și Peluza Sud organizează Marșul Eroilor. Un gest simbolic, prin care le aducem un omagiu celor care și-au dat viața pentru ca noi să trăim mai bine. Adunarea se dă sâmbătă, 17 decembrie, la ora 17.00, în locul de unde a pornit scânteia Revoluției, Piața Maria. De aici vom porni pe jos spre Cimitirul Eroilor și vom face câteva opriri, în locuri definitorii pentru evenimentele din Decembrie 1989: Catedrala Mitropolitană, Opera Română. Cea mai lungă oprire, de 45 de minute se va face la Muzeul Revoluției Române, aflat în incinta Memorialului Revoluției (str. Popa Șapcă, nr. 3-5, lângă Facultatea de Arte Plastice și Design).

Marșul Eroilor se va desfășura pe parcursul a trei kilometri, motiv pentru care le recomandăm participanților să poarte haine călduroase.

Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care vor să aducă un omagiu eroilor Revoluției.

Cine uită e complice!”, se arata intr-un comunicat al Druckeriei.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here