Marșul Eroilor, la 28 de ani de libertate! Când are loc?

Timișorenii nu-și uită eroii, și ies în stradă, la 28 de ani de la Revoluție!

În Decembrie 1989, de la Timișoara a plecat speranța libertății și a unei vieți mai bune ce a răzbit prin ceața comunismului. S-a aprins și s-a extins rapid la cei care au îndrăznit să viseze la un altfel de viitor pentru ei și pentru copii lor.

Mii de timișoreni au avut curajul de a ieși în stradă și a-și cere drepturile înapoi.Mulți dintre aceștia au plătit cu sânge prețul libertății și nu au apucat să-și vadă visul împlinit. Prin sacrificiul făcut, ne-au dat nouă noi șanse la viață. Suntem datori să le mulțumim așa cum știm mai bine și să prețuim amintirea eroilor Revoluției.

Sâmbătă după amiază, de la ora 17:00, ne strângem ca în fiecare an, în Piața Maria, locul în care în acel Decembrie izbucnea scânteia libertății. Vom păși din nou pe urmele părinților și fraților noștri, sperând la mai bine și păstrând în suflet mereu vie amintirea lor. De aici vom porni pe jos spre Cimitirul Eroilor și vom face câteva opriri, în locuri definitorii pentru evenimentele din Decembrie 1989: Catedrala Mitropolitană, Opera Română. Cea mai lungă oprire, de 45 de minute se va face la Muzeul Revoluției Române, aflat în incinta Memorialului Revoluției (str. Popa Șapcă, nr. 3-5, lângă Facultatea de Arte Plastice și Design)”, anunță reprezentanții Drukeriei, care sunt organizatorii acestui marș.

Marșul Eroilor se va desfășura pe parcursul a trei kilometri.Toți cei care vor să aducă un omagiu eroilor Revoluției sunt așteptați sâmbătă de la ora 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here