Jandarmii Grupării Mobile Timişoara asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la meciul de fotbal ce are loc marţi, 24 aprilie, începând cu ora 17.00, pe stadionul „Otto Greffner” din localitatea Şiria, judeţul Arad.

Misiunea jandarmilor timişoreni se desfăşoară în cooperare cu efective al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. De asemenea, organizatorul competiţiei sportive asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică, în incinta stadionului şi la punctele de control acces, cu agenți ai unei societăţi de pază.

Pentru buna desfăşurare a partidei de fotbal, jandarmii asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona apropiată şi imediată a arenei sportive înainte, pe timpul şi după terminarea jocului şi pe traseele de afluire/defluire. Jandarmii intervin pentru restabilirea ordinii publice, în incinta stadionului sau în afara acestuia, atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi la competiţie.

Pentru prevenirea producerii de incidente ce pot afecta siguranţa spectatorilor, accesul pe stadion se va face începând cu ora 15.00  iar în intervalul orar 15.00 – 19.00 se interzice desfacerea băuturilor alcoolice în toate societăţile comerciale (localuri de alimentaţie publică, baruri, restaurante, etc.) din zona complexului sportiv.

Jandarmii fac cunoscut faptul că este interzisă introducerea în stadion a băuturilor alcoolice, a materialelor pe bază de amestecuri pirotehnice ori a altor obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor. Este interzisă, de asemenea, afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.

La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii trebuie să prezinte documentele de acces şi, după caz, documentele de identitate. Refuzul spectatorilor de a se legitima sau furnizarea de date incorecte despre identitatea lor se sancţionează contravenţional.

Articolul precedentAccident teribil pe autostradă! Un tânăr şi-a pierdut viaţa iar alte patru persoane rănite
Articolul următorCantitate uriaşă se ţigări de contrabandă, confiscată la frontieră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.