Medalii de aur la Olimpiadele şcolare pentru elevii români! Doi timişoreni sunt în top

Ministerul Educației a anunțat sâmbătă, 2 iulie, că România a obținut șapte medalii la Ediția a VII-a a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa (EGeo). Patru dintre acestea au fost câștigate de juniori și trei de seniori.

În secțiunea rezervată juniorilor, s-au impus Andreea Șoie (clasa a IX-a/Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) & Vlad-Luca Orșa (clasa a X-a/Colegiul Național „Constantin D. Loga” din Timișoara) – medalii de aur, Ianis Răzvan Costin Cojocaru (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești) – medalie de argint și Tudor-Alexandru Minaev (clasa a X-a/Colegiul National „Gh. M. Murgoci” din Brăila) – medalie de bronz, anunță Ministerul Educației.

În competiția seniorilor, Andrei Fedorenciuc (clasa a XI-a/Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași) a obținut o medalie de aur, iar Svenja Alexia Papirowski (clasa a XI-a/Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București) și Andrei Ionescu (clasa a X-a Complexul Educațional „Lauder-Reut” din București) au intrat în posesia unor medalii de bronz. Din echipa de seniori a făcut parte și Matei Mirea (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vianu” din București).

Ediția din acest an s-a desfășurat online (24 – 30 iunie) și a implicat participarea a 118 elevi din 11 țări. Olimpicii români au susținut pobele la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărți, punerea în relație a unor elemente geografice, calcul și aplicabilitate în spațiul geografic) şi o probă multimedia.

Super şi la mate

Acesta nu este singurul succes al României la olimpiadele internaționale. Lotul olimpic de matematică al României a obținut locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022, cu cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în istoria competiției (224 de puncte din 240 posibile).

Medaliile de aur la Balcaniada de Matematică pentru Juniori 2022 au fost obținute de elevii:

– Aida Mitroi, elevă clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Nr.16 „Take Ionescu” din Timișoara – a obținut punctaj maxim

– Victor-Vasile Dragoș, elev clasa a VIII-a la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare – a obținut punctaj maxim

– Andrei Vila, elev clasa a VIII-a la Liceul Internațional de Informatică din București

– Radu-Ionuț Stoleriu, elev clasa a VIII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here