Meteo 20 ianuarie 2022: se mai încălzește, dar vor fi și precipitații

Începând de astăzi, meteorologii anunță o încălzire a vremii, valorile termice fiind mai ridicate decât cele din ziua precedentă.

În vestul și nord-vestul țării, dar și în zonele de depresiune se va forma ceața la primele ore ale dimineții, dar și seara. Ceața și norii joși se vor răspândi dimineața și în regiunile intracarpatice, acolo unde se va extinde aria precipitațiilor sub formă de ninsoare și lapoviță.

În vest, temperaturile maxime ating astăzi între -1 și 2 grade, pe când în Moldova, Muntenia și Oltenia maxima va fi de 12 grade. Minimele înregistrate la nivelul întregii țări se vor încadra între -10 și 0 grade.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorări temporare în cursul nopții, când, pe arii restrânse, pe ploua. În vestul și nord-vestul țării vor exista depuneri de polei.

În zona montana înaltă va ninge, iar vântul va bate cu putere, în rafale de peste 100 km/h spulberând zăpada. În celelalte zone ale țării, vântul va bate cu viteze de până l 55-60 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here