Metoda ”accidentul”, o nouă variantă! Nu vă lăsaţi înşelaţi!

Deşi intens mediatizate, cazuri ale unor persoane care, din cauza naivităţii şi credulităţii cad pradă escrocilor care apelează la cele mai diverse metode şi scenarii pentru a-i înşela pe oamenii de bună credinţă, aceştia produc în continuare victime.

Una dintre metodele de înșelăciune, cunoscută sub denumirea de ”metoda accidentul” a produs victime pe raza județului Caraș – Severin. Astfel, în data de 05 septembrie a fost sesizată de către o persoană de sex feminin despre faptul că a fost înșelată cu suma de 3000 de euro prin această metodă.

Polițiștii cărășeni trag un semnal de alarmă și anunță că metoda de înselăciune „ACCIDENTUL” are o nouă variantă.

Mai exact, escrocii sună pe telefonul fix, se recomandă a fi rude apropiate (fiu, fiică) și vă anunță ca au fost implicați într-un accident de circulație grav, soldat cu victime și sunt la spital. Au vocea distorsionată, mimează suferința fizică, încearcă să vă impresionez!

Apoi intervine la telefon o altă persoană, de regulă se recomandă a fi medic sau personal medical, care vă explică că este nevoie urgentă de bani pentru plata serviciilor medicale, pentru transferul la un spital de renume sau chiar în altă țară. Ulterior, fie trimit o persoană „de încredere” căreia să îi înmânați banii fie vă solicită să-i transmiteți prin poștă sau sisteme de transfer rapid. Insistă în mod deosebit pe gravitatea rănilor și necesitatea unei reacții cât mai rapide.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here