Migrant, izolat pe o insuliță de pe râul Mureș, salvat în ultimul moment de frontieriști

Poliștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare împreună cu lucrători ai ISU Timiș au salvat, de pe o insulă izolată de pe râul Mureș, un cetăţean din Maroc care rămăsese blocat.

Tânărul intenţiona să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ulterior într-o țară din vestul Europei. Sâmbătă, în jurul orei 21:45, în baza unei solicitări primite la 112, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Sânnicolau Mare împreună cu lucrători ai ISU Timiș au declanșat o acțiune pentru localizarea și salvarea unei persoane despre care se ştia că rămăsese izolată pe o insulă de pe râul Mureș.

Astfel, la ora 22:00, un echipaj al Poliției de Frontieră, împreună cu lucrătorii I.S.U. Timiș au identificat persoana în cauză, în zona de frontieră, pe direcția localității Cenad, pe o insulă de pe râul Mureș. Pentru salvarea celui în cauză, un bărbat de origine afro-asiatică, s-a intervenit cu o barcă, acesta fiind transportat pe malul românesc, unde i-a fost acordat primul ajutor, conform procedurii.

Ulterior, tânărul a fost transportat la Spitalul Orășenesc din Sânnicolau Mare pentru investigații suplimentare, iar la câteva ore, starea de sănătate a acestuia fiind bună, a fost externat şi condus la sediul SPF Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În cadrul primelor verificărilor efectuate a reieşit faptul că este din Maroc, în vârstă de 21 de ani, posedă permis de ședere în scop de studii, emis de autorităţile române, care este însă expirat. Aceasta a declarat că a mers pe jos spre frontiera cu Ungaria cu scopul de a trece ilegal frontiera şi a ajunge ulterior într-o țară din vestul Europei.

În continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, iar la finalizare urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here