Migranți, descoperiți în remorca unui camion, la frontieră!

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit la Frontierei Nădlac II, 24 de migranți care încercau să iasă ilegal din ţară.

Mai exact, în această dimineață, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, într-un tir înmatriculat în Turcia, ce transporta conform documentelor de însoţire, utilaje industriale, și avea ca destinație Belgia,  polițiștii au găsit 24 de persoane, care încercau să iasă ilegal din țară.

”În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul remorcii autovehiculului, printre utilajele industriale, douăzeci şi patru de persoane, dintre care zece bărbaţi, nouă femei şi cinci minori”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Migranții au fost conduşi la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că grupul era format din 23 de cetăţeni din Irak şi unul din Siria, solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei douzeci şi patru de cetăţeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here