Mai mulți migranți din Sri Lanka au fost prinși de polițiștii de frontieră din Timiș, la sfârșitul săptămânii trecute, când încercau să iasă ilegal din România. Un caz a avut loc la vama Cenad, iar altul aproape de Beba Veche.

Un român în vârstă de 27 de ani s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, cu intenția de a ieși din țară. Conducea un autoturism marca VW Sharan, iar alături de el se mai afla un română în vârstă de 21 de ani. Doar că nu erau doar ei doi.

Oamenii legii au constatat că între bancheta și scaunele din față era ascunsă o femeie, iar în iar în portbagajul autoturismului se mai aflau alți patru bărbați ascunși sub o pilotă. S-a constatat că persoanele sunt din Sri Lanka și că au vârste cuprinse între 26 și 53 de ani. Sunt posesori de documente de ședere pe teritoriul României.

Celălalt caz a avut loc duminică, la 50 de metri de linia de frontieră, în dreptul localității Beba Veche. Patru bărbați din Sri Lanka, care aveau premise de ședere în România, au fost prinși când încercau să iasă ilegal din țară, pe jos. Au declarant că au recurs la această metodă pentru a ajunge în vestul Europei, deși nu aveau viză valabilă pentru spațiul Schengen.

În ambele cauze, se efectuează cercetări sub coordonarea unităților de Parchet competente sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii din Sri Lanka, respectiv pentru trafic de migranți faţă de cei doi cetățeni români.

Articolul precedentTânăr de 27 de ani, prins după ce a furat de mai multe ori, dintr-o casă din Sânpetru Mare
Articolul următorDumbrăvița rămâne localitatea cu cea mai mare rată de vaccinare din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.