14 cetăţeni din Irak, Siria și Kosovo, au încercat să intre ilegal în România, pentru ca mai apoi să ajungă în ţări din vestul Europei.

Poliţiștii de frontieră cărășeni au depistat în apropierea localităţilor de frontieră Grădinari și Vrani, două grupuri, de trei, respectiv zece cetăţeni străini. Migranții se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

În urma verificărilor s-a stabilit că primul grup era format din trei bărbaţi, cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 28 şi 32 de ani, iar al doilea grup era format din nouă cetățeni din Irak și un cetățean din Siria, dintre care patru bărbaţi, două femei şi patru minori, adulții având vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, iar minorii între  2 şi  14 de ani.

Tot în Caraș-Severin, pe raza localității de frontieră Răcășdia, un bărbat în vârstă de 29 de ani, cetăţean din Kosovo, care a încercat să intre ilegal în țară.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

UPDATE: În jurul orei în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaș, județul Caraş-Severin, au depistat, în apropierea localităţii Iam, 16 cetăţeni străini. Polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt 13 cetăţeni din Irak și 3 cetățeni din Siria.

Grupul era format din 11 adulţi, 6 femei și 5 bărbați, având vârste cuprinse între 22 şi 60 de ani și 5 minori, cu vârste cuprinse între 1 an și 13 ani. La cercetări, adulții au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Articolul precedentGrindeanu: Victoria lui Emmanuel Macron, veste bună pentru Europa şi pentru România
Articolul următorBulgar dat în urmărire internaţională, prins de polițiști în timp ce încerca să intre în țară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.