Migranți, prinși la frontieră într-un lan de porumb! Încercau să ajungă în Ungaria

Poliţiştii de frontieră au depistat, seara trecută, 21 persoane din Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră arădeni din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand au depistat ieri seară, în jurul orei 20:00, pe raza localității de frontieră Pilu mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, printr-un lan de porumb.

Grupul era format din 12 bărbaţi, 3 femei şi 6 minori.  În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, 15 adulţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, și șase minori, cu vârste între 2 ani şi 16 de ani.

Unii dintre migranți sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat ca intenționau să treacă fraudulos frontiera spre Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen. Cei în cauză au mai relatat în cadrul primelor cercetări că au călătorit până în localitatea Pilu cu mai multe taxiuri, iar de aici și-au continuat călătoria pe jos peste câmp până în momentul reținerii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here