migranti-politie

 


migranti-politie

Mai mulți tineri au fost prinși de polițiști în timp ce ajutau niște iranieni să treacă frontiera la Cenad. Totul s-a petrecut azi noapte, când polițiștii au observat, prin echipamentul de termoviziune, o mașină care a oprit la câteva sute de metri de punctul de frontieră. Din autoturism au coborât trei persoane, care s-au deplasat pe câmp, spre fâșia verde, în încercarea de a ocoli vama.

O echipă de intervenție a poliției a reușit să îi rețină pe cei trei și, la scurt timp, autoturismul a apărut în punctul de trecere a frontierei. Bărbaţii depistaţi pe câmp sunt cetăţeni din Iran, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, asupra lor fiind găsite documente de identitate eliberate solicitanţilor de azil în România. Totodată, s-a stabilit că şoferul şi pasagerul din mijlocul de transport sunt cetăţenii români, ambii în vârstă de 23 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Hunedoara. “În cadrul primelor cercetări, bărbaţii depistaţi pe câmp au declarat că vroiau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau viză valabilă, fapt pentru care intenţionau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină, pe jos”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timiș.

Potrivit polițiștilor, cei doi cetăţeni români au declarat că mergeau în Ungaria şi i-au luat <<la ocazie>> pe cei trei iranieni, din Timişoara.

Acum, toți cei cinci sunt cercetați acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, dar și pentru complicitate la această faptă.

Articolul precedentO nouă campanie de depistare a cancerului de prostată are loc la Timişoara
Articolul următorNoi reguli referitoare la transportul copiilor în maşină! Cine nu respectă, plătește drastic