Mii de profesori caută soluții pentru digitalizarea educației! Peste 2.500 de participanți la webinarul #impreunaonline dedicat educației

Resursele educaționale deschise și digitalizarea educației reprezintă principalele teme de interes ale cadrelor didactice în această perioadă. Peste 2.500 de profesori din România au participat la evenimentul dedicat bunelor practici de utilizare și integrare a resurselor educaționale deschise (OER-RED) în educație, găzduit și moderat de Universitatea Politehnica Timișoara. Atât prezentatorii, cât și invitații au împărtășit din experiența lor practică legată de utilizarea și integrarea OER-RED și au oferit recomandări participanților din învățământul preuniversitar și universitar.

Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul ID/IFR și e-Learning, în colaborare cu IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice, Asociația EDEN a găzduit și moderat virtual cel de-al XI-lea webinar din seria #impreunaonline: Utilizarea practică a Resurselor Educaționale Deschise. Recomandările UNESCO. Webinarul a fost susținut de Dr. ing. Diana Andone, Prof. dr. ing. Carmen Holotescu și Conf. dr. ing. Gabriela Grosseck – timișorenii care au conlucrat la elaborarea primului ghid publicat sub egida UNESCO, menit să vină în sprijinul profesorilor de pretutindeni, cu exemple de utilizări de practici și resurse educaționale deschise. Invitații webinarului – Dr. Ahmed Tlili – cercetător Smart Learning Institute of Beijing Normal University (SLIBNU), China, Violeta Daniela Nedelcu – profesor Limba și literatura română, la Școala „Diaconu Coresi”, Brașov, Melania Luana Burnariu – bibliotecară, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov și Liviu Constandache, Coordonator Resurse Educaționale Deschise, Proiectul CRED – le-au împărtășit participanților din propria experiență în utilizarea resurselor educaționale deschise, a platformelor și a proiectelor și parteneriatelor inițiate în ultimele luni, în contextul digitalizării educației pe perioada pandemiei.

Evenimentul a înregistrat un real succes, cu peste 3000 de înscrieri, cu comentarii, opinii și zeci de întrebări adresate în timpul celor 2 ore, fiind transmis live si pe YouTube și Facebook. El face parte din seria webinariilor #impreunaonline – lansate de UPT prin CeL și menite să vină în sprijinul cadrelor didactice în transferul educației din campus în online.
Spre finalul evenimentului, prezentatorii, împreună cu invitații și participanții au lansat o concluzie: Colaborarea între cadre didactice și instituții și o structură vizionară concretă reprezintă cea mai bună cale spre succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.