Miles Mosley feat. The West Coast Get Down, în premieră în România, pe scena JAZZ™

JAZZ™ 2017 aduce încă o premieră în România: Miles Mosley feat. The West Coast Get Down cu Tony Austin (tobe), Cameron Graves (pian), Ryan Porter (trombon) și Philip Dizack (trompetă). Împreună, explorează legăturile dintre diverse genuri muzicale, aducând pe scenă un sunet nou, inovator.

Miles Mosley este unul dintre cei mai ingenioși muzicieni din generația tânără care, cu o forță incredibilă și un stil captivant, a cucerit scene din întreaga lume. A studiat la Colburn School of Music din Los  Angeles, a învațat de la legende ale genului, precum John Clayton, Ray Brown și Al McKibbo și a fost licențiat în muzică la UCLA.

De atunci, muzicianul și-a extins repertoriul ajungând să stăpânescă contrabasul într-un mod care îi permite să fuzioneze jazz-ul cu genuri precum rock, pop, funk sau R&B. Modul în care se joacă cu arcușul, efectele pe care le creează și dexteritatea se reunesc într-un stil inconfundabil. Toate acestea se regăsesc într-un proiect solo aclamat, iar cel mai nou album al său, ”Uprising” realizat împreună cu  West Coast Get Down a fost lansat la sfârșitul lunii ianuarie și se află pe locul 4 în topul Billboard Contemporary Jazz Album, pe locul 10 în topul Billboard Jazz Album și pe locul 2 în topul Itunes Jazz album. Iar primul single, Abraham este unul dintre cântecele preferate ale NPR.

Iar de parcă toate acestea nu ar fi de ajuns, a concertat, înregistrat, produs și mers în turnee cu artiști precum Mos Def, India  Arie, Lauryn Hill (ca director muzical), Terrence  Howard, Jonathan  Davis of Korn, Jason Mraz, Jeff Beck, Rihanna și Cee Lo Green. Considerat de publicațiile de specialitate drept unul dintre cei mai inventivi contrabasiști, „un maestru al muzicii și al show-urilor live”, a apărut recent în Bass Player Magazine (SUA și Brazilia), Los Angeles Times, New Yorker Magazine, Vanity Fair și Rolling Stone.

Însă cariera muzicală și cea de producător nu sunt totul. Mosley este, de asemenea, un compozitor desăvârșit pentru film, televizine și chiar și jocuri video. Compozițiile sale au fost folosite de companii precum DreamWorks, Warner Brothers, The Weinstein Company, Capcom and Activision. The Muppets, The Dark Night Rises, Arrival sau Halfway sunt doar câteva dintre filmele pe ale căror coloane sonore și-a adus aportul.

Începând cu 2016, a urcat pe scene precum: Royal Albert Hall, Lowlands, Fuji Rock, Jazz a Vienne, North Sea Jazz, Love Supreme, Glastonbury, Bonnaroo, Coachella, Primavera Sound, Umbria Jazz și multe altele.

JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017. Cea de-a cincea ediție a festivalului va avea trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic. Accesul la JAZZ™ este gratuit.

La cele 4 ediții de până acum, JAZZ™ a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar,  Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, o parte dintre aceştia în premieră în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here