Milioane de solicitări la dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Serviciului de Ambulanţă Timiș

Au curs milioane de solicitări din 2013 și până în prezent la dispeceratul comun la sediul I.S.U. Timiș. Județul Timiş s-a alăturat în urmă cu aproape trei ani judeţelor în care s-a implementat dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Serviciului de Ambulanţă. Solicitarea este preluată într-un singur punct, iar echipajele de salvatori sunt mult mai eficient gestionate.

În data de 12.10.2013 a fost inaugurat dispeceratul comun la sediul I.S.U. Timiș. Acesta întrunește dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș și dispeceratul Serviciului de Ambulanță Județean Timiș.

De la data înfințării dispeceratului comun și până la finalul lunii mai al acestui an, prin serviciul unic de urgență 112 s-au înregistrat un număr de 2.036.120 apeluri pentru intervenții din competența ISU+SMURD și 8.788.470 apeluri pentru intervenții din competența SAJ.

O singură tură este formată din opt dispeceri, coordonaţi de un medic, dar şi de un ofiţer al ISU Banat. Pompierii comunică direct cu dispecerii de la Serviciul de Ambulanţă Timiş, dar şi cu coordonatorii elicopterului SMURD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.