Minibuze electrice

Vești nu tocmai plăcute pentru timișoreni! Turiștii care vizitează capitala Banatului sau locuitorii mai au de așteptat până să facă turul orașului cu minibuzele speciale.

Municipalitatea a plătit 30.000 de euro pentru două minibuze turistice pe care nu le poate folosi. Și asta pentru că mașinuțele electrice nu au fost omologate de Registrul Auto Român. “Suntem într-o situație absurdă. Domnul Drăgoi, city-managerul, a făcut toate deligențele la Ministerul Transportului și la RAR, când am constatat că niște vehicule sunt înmatriculabile în Ungaria, țară a UE, nu pot fi înmatriculate în România. Ne-am izbit de această problemă. Am încercat să le omologăm, nu știu cum se va rezolva. În loc să se bucure cetățenii de ele, stăm și nu le folosim. Ni s-a explicat că nu există un cadru legal în România pentru așa ceva în momentul de față”, explică edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Minibuzele turistice au ajuns la Timișoara la începutul lunii august a anului trecut și ar fi trebuit să intre pe traseu până acum. Ele sunt cu motor electric, au 14 locuri și au fost aduse din Ungaria. Preţul unui astfel de autovechicul este de aproximativ 15.000 de euro.

Articolul precedentPatrick Pascota castiga prima etapa a campionatului national de viteza dedicat juniorilor
Articolul următorA furat din poșeta unei paciente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.