Minivacanța de Rusalii, în siguranță fără evenimente deosebite

Aproape 600 de poliţişti timişeni au fost în stradă pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, în perioada minivacanţei de Rusalii 2016, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Poliţiştii au intervenit la 120 de solicitări primite din partea cetăţenilor şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 140.000 de lei.

În perioada 18 – 20 iunie, aproape 600 de poliţişti şi 192 de autospeciale au acţionat, pe raza judeţului Timiş, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru ca minivacanţa de Rusalii să fie petrecută în siguranţă.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, adoptate de Poliţia Română, şi-au atins scopul. Poliţiştii au intervenit la 120 de sesizări primite de la cetăţeni, dintre acestea 95 fiind apeluri prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Oamenii legii au constatat 40 de infracţiuni, au prins în flagrant delict 14 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni şi au depistat o persoană urmărită naţional. De asemenea, poliţiştii au aplicat 491 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 140.000 de lei.

O atenţie deosebită a fost acordată traficului rutier, poliţiştii acţionând pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, pentru ca cetăţenii să se deplaseze spre zonele de agrement şi să se întoarcă acasă în condiţii cât mai sigure. Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 264 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 104 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. În plus, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere şi au retras 4 de certificate de înmatriculare auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here