Minori bănuiți de furtul mai multor biciclete, depistați în flangrant

Doi minori în vârstă de 14 ani  din Timișoara au intrat în atenția oamenilor legii. Aceștia sunt suspectați de furtul mai multor biciclete.

Polițiștii Secției 5 Timișoara au depistat, în flagrant delict, doi minori bănuiți de furtul a patru biciclete și alte bunuri. La data de 13 octombrie, în jurul orei 23.30, poliţiştii Secţiei 5 Timişoara au depistat doi tineri care aveau asupra lor două biciclete şi două perechi de încălţăminte a căror provenienţă nu a putut fi dovedită. În urma investigaţiilor, poliţiştii au constatat că bunurile ar fi fost sustrase din curtea unui imobil situat pe raza municipiului Timișoara.

Totodată, extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că, în aceeaşi seara, cei doi minori ar mai fi sustras 2 biciclete şi o trusă de scule, din curtea unui alt imobil.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, bunurile fiind recuperate de poliţişti şi predate persoanelor vătămate. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

În scopul prevenirii furturilor de biciclete Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş recomandă cetăţenilor să respecte un set minim de reguli.

Pentru prevenirea furturilor de biciclete, polițiștii recomandă: Dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt!

Legaţi cadrul cu roata faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix(stâlp, grilaj, poartă)!

Întotdeauna asiguraţi bicicleta, însă reţineţi că un simplu cablu nu este suficient în cazul absenţelor lungi! Nu vă lăsaţi bicicletele decât în locuri special amenajate!

Nu lăsaţi bicicleta neasigurată în faţa unor imobile de tipul locuinţelor, localuri sau magazine!În coşul bicicletei, nu vă lăsaţi diferite bunuri ori bagaje (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile)! În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here