Miscarea Populara se bazeaza pe oameni intergri la alegerile locale

 

Pe ce se bazează Partidul Mișcarea Populară Timiș la alegerile locale din acest an? Care este secretul unei campanii electorale de succes? De ce este formațiunea condusă de Traian Băsescu, diferită de celelalte partide politice? La toate aceste întrebări a răspuns secretarul general al PMP Timiș, Dorin Cândea

Care sunt principalele atuuri ale PMP la aceste alegeri ?

Dorin Cândea: Partidul Micarea Populară şi-a deschis porţile către oamenii care până acum nu au mai făcut politică, oameni care au stat deoparte, dar totodată, în PMP au intrat şi o mulţime cadre de la alte partide în special de la PNL care nu au reuşit să îşi pună în practică proiectele electorale din 2012, sau pur şi simplu nu s-au mai regăsit în organizaţiile din care făceau parte. În acest moment,  echipa noastră este construită din oameni de mare valoare.

Sunteţi un partid de refugiaţi, un cimitir al elefanţilor ?

Dorin Cândea: Nu, nicidecum! Nu i-am primit pe toţi cei care au venit în faţa porţilor deschise. În biroul de conducere al Partidului Miscarea Populară am stabilit o serie de condiţii şi criterii pe care trebuie să le îndeplinească fiecare solicitant. Am fost puşi în situaţia de a refuza politicieni importanţi din politica locală, tocmai pentru că nu îndeplineau aceste condiţii.

 

Cât de importanta este consecvenţa în susţinerea unei cauze sau a unui proiect?

Dorin Cândea:  Consecvenţa este importantă pentru credibilitate, iar credibilitatea se construieşte în timp, cu multă muncă şi cu multă răbdare. Noi suntem un partid tânăr, dar cum am spus, activul nostru de partid este format din elite, din oameni foarte valoroşi, care deşi nu se cunosc foarte bine lucrează extraordinar de bine împreună.  PMP se poate lăuda astăzi cu oameni din lumea academică, medici, ingineri, dascăli, economişti, avocaţi, oameni de afaceri. Vă asigur că în perioada care urmează vă vom arăta acest lucru, vom fi mult mai vizibili şi asta nu pentru că peste puţin timp începe campania electorală. Lucrăm de ceva vreme la un proiect de comunicare constantă, pe termen lung. Consider că oamenii trebuie să cunoască mult mai multe lucruri legate de munca pe care o facem la partid. Spre deosebire de alte organizaţii care construiesc strategii de preluare a puterii sau de a o menţine, noi scriem proiecte, asigurăm consultanţă juridică, medicală de specialitate de multe ori, consultanţă pentru agricultură şi zootehnie. Avem profesionişti care fac acest lucru în mod regulat fără nicio pretenţie. Eu sunt convins, mai mult ca oricând, că ne vom îndeplini proiectele pe care le vom prezenta electoratului, dintr-un motiv foarte simplu. Suntem monitorizaţi permanent de colegii noștri de partid care nu au mai făcut politică. Suntem împinși de la spate să fim raţionali. Să ştiţi că Partidul Micarea Populară Timiş se aseamănă mai mult cu un ONG decât cu un partid politic.

Veţi propune măsuri de stânga în această campanie aşa cum fac toate partidele în campanie?

Dorin Cândea: Exclus. Doctrina noastră este de centru-dreapta, vom încuraja oamenii de afaceri şi micii întreprinzători să creeze mai multe locuri de muncă, vom propune o drămuire mult mai eficientă a bugetelor în special pe zonele deficitare şi învăţămînt. Nu vreau să intru în detalii tehnice, deorece colegii noștri lucrează intens la aceste proiecte, dar vă asigur că platforma noastră electorală atât pe judeţul Timiş cât şi pe Municipiul Timișoara va fi una plauzibilă, de succes şi realizabilă.

Ce așteptări aveţi în ceea ce priveşte rezultatul alegerilor?

Dorin Cândea: Avem aşteptări foarte mari. Venim în faţa electoratului cu foarte mulţi oameni noi, oameni cu o înaltă ţinută morală şi profesională. Pe unii colegi i-am testat în judeţ, pe teren, iar semnalele sunt surprinzător de bune. Lumea vrea să fie condusă de oameni noi sau de oameni care de-a lungul vremii au demonstrat că sunt serioşi şi au muncit pe zona lor de competenţă.  Un alt avantaj este că în acest moment, în PNL este o degringoladă de nedescris. Consilierii şi primarii au eşuat lamentabil, unul dintre motive fiind fuziunea PNL – PDL care s-a dovedit a fi un proiect dezastruos. Şi la PSD au fost frământări, dar cel puţin ei au electoratul lor constant şi îşi pot permite mici stângăcii.

Cine credeţi că va câtiga alegerile Consiliul Judeţean şi la Primăria Municipiului Timioara?

Dorin Cândea: Nu obişnuiesc să fac pronosticuri, dar cu siguraţă vor câştiga cei care sunt mai bine organizaţi, vor munci mai mult şi mai bine. După ultimele mişcări de cadre este foarte posibil ca domnul Robu să obţină un scor sub scorul partidului și sunt convins că domnul Marius Dugulescu îl va încurca foarte mult. Și la Consiliul Judeţean se va juca foarte tare, în judeţ oamenii sunt foarte dezamăgiţi atât de PNL cât şi de PSD prin urmare pot să apară surprize foarte mari.  Din acest punct de vedere noi avem un avantaj.  Nu am fost la putere şi nu am dezamăgit pe nimeni.

Credeţi că vom avea parte de o campanie electorala murdară?

Dorin Cândea: Noi ne-am propus o să facem o campanie frumoasă, decentă, constructivă. Cum am spus, în jurul nostru sunt foarte mulţi oameni noi, care nu vor coborî sub nicio formă ştacheta. Noi nu am participat la scandalurile penibile din Consiliul Local sau din Consiliul Judeţean, deci nu avem de împărţit nimic cu nimeni. Ne vom rezuma la proiecte concrete, menite să ne facă tuturor viaţa mai bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here