Misiune economică de succes, la CHINA SMART EXPO! Firmele din Timiș, interesate să colaboreze cu chinezii

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat pentru firmele membre, în perioada 31 mai – 2 iunie, o misiune economică în Ungaria, de vizitare a Târgului Internaţional CHINA SMART EXPO Budapesta 2017.

China Smart Expo Budapest este de mai bine de cinci ani unul din cele mai mari evenimente din Europa Centrala și de Est. La eveniment au fost prezente peste 600 de companii aprobate de Ministerul Comerțului din China care deţin licenţe de export către UE. Oamenii de afaceri din Timiș au vizitat standurile expoziției și chiar au avut întâlniri cu producătorii chinezi pentru viitoare parteneriate de afaceri.

Au ieșit mai multe întâlniri decât aveam programat. Adevărul este că mă așteaptam să fie mai tare expoziția, dar și așa am reușit să spicui ceva din zona ambalajelor și echipamentelor de promovat reclama pe ecranele cu led. Astea au fost cele două mari direcții și să găsesc parteneri de dialog. Ne-am înțeles destul de greu în engleză, dar am luat un traducător și am găsit limbajul comun. Am mai colaborat cu chinezi, am fost în 2005 și 2006 în China de unde am  important niște ecrane cu led care funcționează în Timișoara cu brio”, a declarat afaceristul Radu Dimeca.

Societatea noastră realizează mobilier pentru sectorul public și privat, dar mai nou în ultimul an am început comerțul produselor din China: scaune manageriale, scaune office. Am fost plăcut impresionați să găsim la acest târg astfel de produse realizate de către furnizorii noștri certificați din China, pe care i-am întâlnit și la târgurile mari din China. Mai mult decât atât, am fost plăcut impresionată să găsesc deschiderea organizatorilor de a colabora cu piața românească și pe viitor pentru a facilita importurile”, a declarat Alinda Neagu, reprezentantul unei firme din Timiș.

Principalele categorii de produse prezentante în expoziție sunt din domeniile: IT și electronică, industria agro-alimentară, construcţii, industria auto, construcții de mașini, imobiliare, textile, industria chimică, industria mobilei, echipamente și articole de uz casnic, energie din surse regenerabile.

O delegație de afaceri formată din 25 de reprezentanți de firme, nu numai din județul Timiș, chiar și din Giurgiu, Olt sau Arad. Am participat trei zile la o misiune economică de vizitare a unei expoziții de produse din China. A reunit un număr de taproximativ 300 de firme, comercianți, producători, distribuitori de o varietate de produse, de la textile, IT, tot ceea ce înseamnă echipamente și articole de uz casnic, produse destinate industriei auto. Firmele au avut mai multe întâlniri de afaceri. În cursul celei de a doua zi am fost primiți de conducerea entității care a organizat această deplasare a noastră. Per total, cred că fiecare dintre cele 25 de firme au avut măcar un contact de afaceri care probabil se va concretiza ulterior în contracte, precontracte sau activități import-export”, spune Rodica Olinic, reprezentant al CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.