Misiune economică organizată de CCIAT în Federația Rusă! Evenimentul reprezintă o premieră

În perioada 29 iunie – 6 iulie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat o misiune economică în Federația Rusă, la Moscova și Saint Petersburg, eveniment premieră în activitatea CCIAT, finalizat cu încheierea unui Memorandum de Colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Moscova, cu stabilirea unor contacte de afaceri directe între firmele românești și cele rusești, cu identificarea unor oportunități și proiecte concrete de cooperare și investiții între cele două țări și regiuni.

Din delegația timișeană, au făcut parte oficiali ai administrației publice locale, ai mediului universitar timișorean, ai Colegiului de Conducere al CCIA Timiș.

Forumul de Afaceri care a avut loc la sediul CCI Moscova s-a bucurat de sprijinul Ambasadei României în Federația Rusă și de participarea unui număr important de înalți oficiali ai Camerei de Comerț Moscova, ai Camerei de Comerț a Regiunii Domodedovo, ai Consiliului de Afaceri Rusia-Moldova dar și ai Guvernului Federației Ruse.

Acordul de colaborare inter-cameral a fost semnat de Președintele Executiv al CCIAT, dna Florica CHIRIȚĂ, și de Președintele CCI Moscova, dl. Vladimir PLATANOV, și reprezintă un document care oferă cadrul instituțional adecvat pentru dezvoltarea de afaceri bilaterale de succes. La întâlnirile B2B, cei 38 de reprezentanți de firme timișene, membre ale CCIAT, au inițiat discuții care vor conduce la stabilirea de relații de afaceri, cu precădere în domeniile: bio-agricultură, creșterea animalelor și prelucrarea produselor derivate, producție și comercializare de produse industriale, medical, construcții, imobiliare – cu respectarea legislației în vigoare.

La întâlnirea de afaceri de la Saint Petersburg au participat Președintele și Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie din Saint-Petersburg cât și Consulul României, dl. Cosmin IONIȚĂ. Discuțiile au vizat identificarea de potențiali parteneri de afaceri și investiții, interesați de piața românească.

Agenda de lucru convenită de CCIA Timiș cu cele două camere de comerț, având ca suport diplomatic Ambasada României la Moscova și Consulatul General al României la Saint-Petersburg, prevede o serie de acțiuni de dezvoltare și facilitare a schimburilor comerciale bilaterale și a exporturilor de produse românești pe piața din Federația Rusă. În acest sens, CCIAT a lansat invitația pentru organizarea la Timișoara, în toamna acestui an, a unui Forum de Afaceri Româno-Rus.

Sunt deosebit de încântată că există o deschidere și un interes real al firmelor și al camerelor de comerț din Federația Rusă, a reprezentanților Guvernului care au fost prezenți la evenimente, pentru identificarea oportunităților de consolidare a cooperării bilaterale și consolidarea legăturilor economice dintre țările și regiunile noastre. Atât companiile timișene cât și cele rusești care s-au întâlnit în cadrul Forumului de Afaceri și-au exprimat, deschis, dorința de colaborare”, spune Florica CHIRIȚĂ, Președintele Executiv al CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.