În cursul zilei de miercuri, 18 aprilie 2018, Palácio da Bolsa (Palatul Bursei) din Porto, a găzduit un eveniment premieră în istoria relațiilor de colaborare dintre Județul Timiș și Porto, un eveniment care deschide o nouă cale în relațiile de afaceri româno-portugheze.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș și AEP – Asociația Antreprenorială Portugheză (Portuguese Entrepreneurial Association, Chamber of Commerce & Industry) au semnat un acord de colaborare, document ce conferă cadrul instituțional de cooperare privind comerțul și investițiile, un sprijin adecvat pentru consolidarea relațiilor de afaceri bilaterale între cele două regiuni.

Ceremonia de semnare a acordului de colaborare de către președinții celor două organizații camerale, Florica CHIRIȚĂ, președinte executiv al CCIAT și Paulo Nunes de Almeida, președinte al AEP, a fost urmată de un parteneriat de afaceri multisectorial la care au fost prezente 60 de firme portugheze, interesate în a cunoaște piața timișeană și a face afaceri cu parteneri români.

Fiecare dintre cele 24 de firme timișene participante a avut între 3 și 7 contacte de afaceri cu omologii din Porto.

Tot în 18 aprilie a avut loc și semnarea acordului de cooperare între Timișoara și Porto.

Cele trei evenimente au avut loc în cadrul misiunii economice multisectoriale care se desfășoară în aceste zile (17-21 aprilie), la Porto și Viana do Castelo, în organizarea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș, cu sprijinul și implicarea Ambasadei României în Portugalia.

Acțiunea s-a născut urmarea întâlnirii conducerii CCIAT și a delegației de afaceri timișene cu E.S. Doamna Ioana BIVOLARU, Ambasorul României în Republica Portugheză, care a avut loc la Lisabona, în septembrie 2017.

Delegația timișeană este însoțită de Ambasadorul României la Lisabona, E.S. Dna Ioana BIVOLARU împreună cu Adela Condurache-Fedorca – consilier economic și de Gabriela Mihaela VOICILĂ, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

“Organizarea acestul Forum de Afaceri, semnarea convențiilor de colaborare între cele două camere de comerț și între cele două primării reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea relaţiilor dintre județul Timiș și Regiunea Porto, adăugându-se astfel cooperării bilaterale excelente și preocupării, în continuare, pentru fructificarea oportunităţilor de piaţă și a complementarităţii economice între cele două țări și regiuni”, a spus în cuvântul de salut dna Florica CHIRIȚĂ, președinte executiv al CCIA Timiș.

Articolul precedentTraficanți de droguri, săltați de mascați! 18 suspecți, duși la audieri
Articolul următorFestivalul Timfloralis, aproape de debut! Vezi aici programul complet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.