Mobilizare de forțe din trei județe pentru accidentele colective de pe autostrada A1!

ISU Timiș, Arad și Hunedoara se mobilizează pentru accidentele colective de pe A1! Mai exact, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș alături ISU Arad și Hunedoara implementează un protocol unic în România.

Primul pas a fost făcut în acest sens. Și anume, ieri, șefii celor trei instituții s-au întâlnit la Prefectura Timiș, în cadrul unei ședințe pentru elaborarea ”planului de intervenţie comună” între cele trei judeţe. Acesta urmăreşte reducerea timpului de răspuns şi stabilirea modului de intervenţie pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă de pe Autostrada A1.

„A fost prima întâlnire, urmând ca la sfârșitul lunii să avem deja proiectul acestui plan de cooperare, astfel încât la zonele de graniță în principal, să spunem, să nu mai avem nevoie de diverse aprobări pentru deplasarea dintr-un județ într-altul. Dacă luăm fiecare structură în parte, fiecare ştie să îşi execute atribuţiile în mod foarte bun, dar vorbim de o comandă unitară pe ceea ce înseamnă un accident colectiv, dacă ne referim la autostradă”, spune Lucian Mihoc, şeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat.

Conform șefului ISU Banat, protocolul ar urma să intre în vigoare de la începutul lunii iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here