LP4_8285_big

Spectacolul „Moliendo café”, în regia lui Silviu Purcărete (coproducție Teatrul German de Stat și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara), va avea trei reprezentații în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional de Teatru „Reflex” de la Sfântu Gheorghe. Este vorba despre zilele de 23 și 24  martie, la ora 20 și 25 martie, la ora 18.

Festivalul „Reflex” este organizat de Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, în programul acestuia regăsindu-se spectacole invitate din șase țări din Europa, dar și producții ale teatrului-gazdă. Festivalul „a devenit un adevărat brand al oraşului Sfântu Gheorghe, pe care îl promovează drept un spaţiu multicultural cu identitate unică și cu instituţii capabile a organiza şi a găzdui o întâlnire artistică între Centrul, Estul şi Vestul Europei teatrale”, precizează organizatorii.

LP4_8364_big

„Moliendo café” este prima coproducție a Teatrului German de Stat cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, precum și prima colaborare cu Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este semnată de Dragoș Buhagiar, iar muzica de compozitorul Vasile Șirli. Distribuția îi reunește pe aproape toți actorii celor două teatre.

„Moliendo café” s-a născut din improvizațiile actorilor, care s-au desfășurat sub îndrumarea artistică a regizorului Silviu Purcărete și care au ca temă cafeaua și lumea de arome și senzații pe care aceasta o evocă. „Cafeaua, ca şi teatrul, sunt două gratuităţi absolute şi indispensabile – adică nu folosesc la nimic, dar toată lumea le foloseşte”, argumentează regizorul. Secvențele din spectacol au fost concepute de către trupele reunite ale TGST și ale Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Pentru a depăşi barierele comunicării verbale, spectacolul foloseşte limbajul corporal ca mijloc principal de expresie.

Articolul precedentManagementul gestionării deșeurilor și managementul organizațional, în atenția firmelor candidate la marca “Made in Banat”
Articolul următorS-a deschis Târgul de Turism ”Vacanța” la Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.