cotu mic

În perioada februarie – mai 2022, Asociația Verde de Banat derulează proiectul ”Lugojenii își îngrijesc insula”, având ca scop reabilitarea cadrului natural de pe Insula Cotu Mic, aparținând de municipiul Lugoj.

Insula, situată între cele două brațe ale râului Timiș, va beneficia de un proces complex de transformare, readucând în viața comunității bucuria timpului petrecut împreună, în aer liber. Proiectul prevede o serie de activități, care să valorifice armonios potențialul acestei oaze din inima orașului: ecologizare, refacerea spațiilor verzi, plantare de copaci, amenajarea unor alei și amplasare de mobilier urban.

Prima acțiune de ecologizare a avut loc în data de 25 februarie, cu implicarea a peste 150 de elevi de la Școala gimnazială Coșteiu și de la liceele lugojene ”Coriolan Brediceanu”, ”Iulia Hașdeu” și ”Valeriu Braniște”. Pentru că educația face mereu diferența, tinerii voluntari au beneficiat și de o lecție non-formală de implicare civică și gestionare a deșeurilor, desfășurată chiar la fața locului și susținută de cadre didactice dedicate. Copiii au învățat despre importanța implicării fiecăruia în protejarea mediului înconjurător, despre puterea faptelor bune pe care le putem face zilnic și au experimentat modalități concrete prin care să contribuie la construirea unui viitor verde și sustenabil.

Activitățile vor continua și în aceste zile, prin acțiuni de colectare a vegetației uscate precum și finalizarea operațiunilor de curățenie și înlăturare a deșeurilor. În perioada următoare, va fi pregătit terenul pentru plantarea copacilor, amenajarea aleilor și instalarea mobilierului urban.

Toți cei care doresc să participe la renașterea Insulei Cotu Mic sunt invitați să se alăture echipelor de voluntari și organizatorilor. Informații suplimentare se pot solicita la numerele de telefon 0728961929, 0759034915 sau prin e-mail verdedebanat@gmail.com.

Proiectul ,,Lugojenii își îngrijesc insula” este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Lugoj. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Articolul precedentSe răcește. Prognoza meteo pentru duminică
Articolul următorBilanț coronavirus 6 martie: tot mai puține noi cazuri. Scade mult și rata de infectare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.