Banca Naţională a României va lansa luni în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 125 de ani de la naşterea lui Tudor Vianu.

Potrivit unui comunicat al băncii centrale, aversul monedei prezintă clădirea Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei redă portretul, suprapus parţial pe două cărţi, semnătura şi numele lui Tudor Vianu şi inscripţia „125 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 450 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 125 de ani de la naşterea lui Tudor Vianu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Tudor Vianu (n. 8 ianuarie 1898, Giurgiu, Vlașca, România – d. 21 mai 1964,) a fost un estetician, critic și istoric literar, poet, eseist, filosof și traducător român.

Articolul precedentSinucidere şocantă pe Bulevardul Dragalina
Articolul următorFestivalului Medieval al Castelului Huniade. Program de 10 stele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.