Moș Crăciun în Giroc

Parohia ortodoxă Giroc din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei a început o campanie care se adresează celor aflați în nevoi materiale și în suferință, mai ales acelor copii pentru care greutățile vieții vin mult prea repede, indiferent că vorbim de lipsurile materiale sau de absența dragostei părintești.

Datorită condițiile grele de pandemie  de aceea pr. paroh Marius Șonea, împreună cu tinerii din parohie, a gândit o modalitate prin care să ofere ajutor acestor copii și familiilor acestora.

Asociația Ortodoxă Filantropică „Sfântul Dimitrie” s-a născut din dragostea și dăruirea cu care enoriașii s-au implicat în toate acțiunile filantropice ale Parohiei Giroc și care s-au dezvoltat tot mai mult, reușind să depășească hotarele comunității și să ajungă la familii cu nevoi din alte localități, precum și la spitale din Timișoara.

De curând, membri asociației au început o campanie de colectare a unor scrisori către Moș Crăciun pe care copiii le-au scris, campanie ce au numit-o „Un copil pentru fiecare”.

Preotul paroh i-a îndemnat pe credincioși să ia câte o scrisoare lăsată la biserică de acești copii și, cu ajutorul unor oameni de suflet, au reușit să identifice detalii despre fiecare copil. În acest fel s-a reușit achiziționarea de haine și încălțăminte nouă pentru fiecare copil în parte. De asemenea, în pachetele pentru fiecare copil s-au regăsit și dulciuri și jucării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here