Multumim, IFTIMOAIE! Ionuț l-a învins pe campionul Jorge Loren, obținând centura mondială în gala de retragere

Curaj si inima neinfricata! Ionuț Iftimoaie l-a învins pe spaniolul Jorge Loren, campionul mondial en titre, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la meciul său de retragere, disputat în gala Superkombat din orașul natal, Comănești, și care a avut drept miză centura de campion mondial la categoria Super Cruiser (-95 kg).

Întâlnirea a fost urmărită de aproximativ 30.000 de spectatori, după estimările jandarmeriei, pe un ring instalat, în premiera în România, într-o poiană împrejmuită de pădure din preajma orașului Comănești, cunoscuta localnicilor sub denumirea de Galion.

În meciul de retragere din activitatea sportivă de performanță, Iftimoaie a suplinit superioritatea tehnică a adversarului printr-o implicare continuă în contacte directe, abordând o atitudine mai agresivă decât cea arătată de Loren. Cu lovituri foarte precise, în special în zona feței, românul s-a detașat ușor, chiar din prima repriză. În continuare, deși Loren a încercat aplicarea unor procedee tehnice folosindu-se de piciorul drept, dar și de genunchi, Iftimoaie a reușit să le evite ori să le minimalizeze efectul printr-o deplasare continuă. Ca urmare, arbitrii-judecători l-au declarat în unanimitate învingător.

În vârsta de 37 de ani, Iftimoaie a luptat în ring de-a lungul carierei cu mari campioni de Superkombat ca Aleksandr Ustinov, Ray Sefo și Freddy Kemayo.

Gala Superkombat de la Comănești a putut fi urmărită în direct ori înregistrată de telespectatori din 95 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here