Muzeul Banatului finalizat în proporție de 90%

Reabilitarea Castelului Huniade ar putea fi finalizată în toamnă. Unul dintre cele mai vechi monumente istorice din Timişoara, Muzeul Naţional al Banatului, este închis pentru vizitatori de un deceniu. Autorităţile judeţene susțin că întreaga lucrare este executată în proporţie de 90%.

Primul proiect care a început în anul 2006 şi viza consolidarea clădirii nu este nici acum finalizat. Lucrările vizează în primul rând clădirea care găzduieşte Secţia de Istorie, Secţia de Arheologie şi Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Banatului, care se afla în stare avansată de degradare.“Mi-am propus să supraveghez constant lucrările care se desfășoară aici de acum înainte. 17 decembrie 2016 este termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor de consolidare pentru partea de N-V a clădirii. Este un angajament ferm al constructorului, dar mă aștept ca toți cei implicați respectiv proiectantul, conducerea Muzeului prin specialiștii săi și toți colaboratorii acestui proiect să se raporteze extrem de serios și responsabil la acest proiect, pe măsura importanței obiectivului”, transmite vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu.

Pentru restul clădirii mai este nevoie de obţinerea unor autorizaţii de la Primăria Timișoara. Abia după terminarea acestor lucrări, Consiliul Judeţean poate accesa fonduri europene pentru amenajări interioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.