Muzeul Naţional al Banatului Timişoara, în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş, organizează, sâmbătă,18 iunie, de la ora 20,  vernisajul expoziţiei de artă contemporană  „Art & Music”, pe terasa Cafe de Paris, în cadrul Bastionului Theresia.

De asemenea, exponatul lunii iunie la Muzeul Banatului, este Huhurezul mic – Strix aluco. În Colecţia ornitologică „Dionisie Linţia”, cea mai mare şi complexă colecţie de păsări autohtone din România, specia strix aluco este bine reprezentată, alături de toate celelalte specii de bufniţe care se întâlnesc pe teritoriul țării noastre.

În expoziția permanentă a muzeului, printre alte exponante de mare interes se poate admira şi exponatul „Armura de cavaler” replică realizată în secolul al XIX-lea. Piesa este o replică după o armură de cavaler de tipul „Schott-Sonnenberg”, model realizat iniţial la Nurnberg pentru Kunz Schott von Hellingen, de unde şi numele acestui tip de armă defensivă. La acest model de armură a fost adaptată casca de tip ”armet” cu vizieră mobilă (sfârşitul secolului al XV-lea – primele decenii ale secolului al XVI-lea). Armura face parte din colecția Secției de Istorie și a fost achiziționată în primăvara anului 1936, în perioada directoratului lui Ioachim Miloia. În expoziția permanentă a muzeului, armura era echipată cu un paloș de cavalerie de tipul ”schiavona”, din a doua jumătate a secolului al XVII-lea.

 

Articolul precedentRusaliile. Tradiții.
Articolul următorCasieriile Aquatim închise luni, de Rusalii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.