Muzeul Național al Banatului lansează albumul Ioan Isac – Împlinirea unei vocații

Muzeul Național al Banatului vă invită să participați la lansarea albumului care însoțește expoziția „Ioan Isac”, deschisă în mansarda Bastionului Theresia până în 7 octombrie.

Apariția acestuia este prilejuită și de comemorarea a 70 de ani de la decesul artistului.
Evenimentul va avea loc la Bastionul Maria Theresia (str. Martin Luther nr. 4), joi, 17 septembrie 2020, ora 18:00.

Catalogul „Ioan Isac – Împlinirea unei vocații”, elaborat de Mihaela Vlăsceanu, cu o prefață de Pavel Șușară, a apărut la editura Mega din Cluj-Napoca și este îngrijit de dr. Caius G Streian. Despre artist și lucrările sale vor vorbi Pavel Șușară, Marcel Tolcea, Robert Șerban și Silviu Oravitzan.

Expoziția „Ioan Isac” prezintă peste 125 de picturi și acuarele ale artistului. Demersul plastic își propune să prezinte opera acestui artist din Banatul interbelic cu ajutorul unui număr important de lucrări de pictură și grafică, piese din colecții particulare din Timișoara și din colecția Mitropoliei Banatului.

Accesul la evenimentul de lansare este gratuit în limita locurilor disponibile, cu respectarea măsurilor de protecție și ținând cont de reglementările de distanțare socială în vigoare. Programul de vizitare a expoziției ”Ioan Isac” este de marți până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00, în mansarda B1 a Bastionului Theresia.

Expoziția stă pe simezele Muzeului Național al Banatului până în 7 octombrie 2020. Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, pentru celelalte categorii, biletul de intrare este 15 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here