Muzeul Național al Banatului organizează o conferință internațională la Timișoara!

Istoria Evului Mediu, dezbătută de specialiștii din toată Europa la Muzeul Banatului! Mai exact, Muzeul organizează conferința internațională ”POLITICS AND SOCIETY IN THE CENTRAL AND SOUTH-EASTERN EUROP!”, ce reunește specialiști reputați din țară, dar și din Anglia, Ungaria, Serbia și Bulgaria.

Simpozionul ce va avea loc în perioada 25-27 octombrie șui este structurat pe două secțiuni (istorie și arheologie), tema dezbaterilor fiind istoria Evului Mediu din zona centrală și sud-estică a Europei.

Lucrările ştiinţifice vor aborda subiecte de istorie politică, socială și militară și studii ale unor piese de patrimoniu reprezentative evului mediu. Invitatul de onoare al conferinței este Prof. Martyn Rady de la University College London.

Aflată la cea de-a doua ediție, Conferința Politics and Society in the Central and South-eastern Europe (13th-16th centuries) se desfășoară sub egida Consiliului Județean Timiș.

Muzeul Național al Banatului își propune transformarea acesteia într-un eveniment permanent și prestigios, atât pentru Timișoara, cât și pentru Banat și invită toate persoanele interesate să participe la lucrări joi, 26 octombrie 2017, cu începere de la ora 10.00, la Bastionul Theresia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here