România se îndreaptă spre introducerea administrării unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19, a declarat marți premierul Florin Cîțu.

Cîțu a făcut aceste declarații întrebat de jurnaliști despre stocurile mari de vaccin anti-COVID, spunând că achiziția unui număr mare de doze se justifică și prin necesitatea celei de a treia doze. Întrebat dacă a fost luată o decizie privind administrarea unei a treia doze de vaccin, Cîțu a răspuns: „Așteptăm o decizie. Specialiștii ne vor spune exact, nu sunt eu în măsură. Așa arată direcția în care care merg discuțiile”.

Chestionat, de asemenea, cum se pregătesc autoritățile pentru valul 4 al pandemiei, Cîțu a răspuns: „Pregătirea este vaccinarea”.

Compania Pfizer caută să obţină în următoarea lună aprobarea organismului american de reglementare a medicamentelor, FDA, pentru a treia doză a vacinului său anti-Covid.

România a folosit până acum puțin peste jumătate din cele peste 17,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID primite de la Uniunea Europeană și a donat peste 550.000 de doze, mare parte către Republica Moldova, în timp ce alte 1,17 milioane de doze au fost vândute către Danemarca. Aproape 2 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au termen de expirare până la finalul lui septembrie, arată datele transmise de autorități la solicitarea HotNews.ro.

Articolul precedentDrogat şi fără permis a fugit de poliţişti până a intrat direct în sens giratoriu. Alţi doi şoferi prinşi beţi la volan
Articolul următorPiste de biciclete și trasee pietonale pe sub podurile Dacilor și Șaguna. Până la realizare mai este…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.