Nevoia de fapte, că de vorbe e plin straiţa! Alin Nica, îndemnat să lase SF-urile şi să repare podul de la Parţa

Infrastructura rutieră judeţeană este la pământ în judeţul Timiş şi unde se lucrează, se face cu viteza melcului. Centura ocolitoare a Timişoarei, drumul spre A1 care trece prin Giarmata şi alte obiective importante bat pasul pe loc.

Despre podul din Parţa, construit după al doilea Război Mondial, nimeni nimic. Lovit de inundaţii, dar şi de extragerea necontrolată a nispilui, podul stă să cadă. Deşi în trecut s-a vorbit de o investiţie de 7 milioane de euro pentru un nou pod.

„Consiliul Judeţean a preluat podul, iar noi am predat inclusiv proiectul tehnic şi toată documentaţia. Suntem dispuşi, totuşi, să contribuim cu o cotă-parte din costul investiţiei”, susţinea Mihai Petricaş, fostul primar al comunei Parţa în 2017.

Podul nou, amplasat pe drumul judeţean 598 B, ar urma, potrivit proiectului, să aibă o lungime de circa 300 de metri. Costul investiției s-ar putea ridica la aproximativ şapte milioane de euro.

De atunci şi până acum nimic… iar locuitorii din Parţa trag un semnal de alarmă: „Nica, lasă visele SF, hai să ne faci podul!! S-a vorbit ieri de costume populare şi limitatoare de viteză, urgențele sunt altele”, a fost un mesaj pe un grup de socializare care a stârnit foarte multe reacţii… „Asa este de cand eram copil! Si noi visam strand! Te doare mintea! Este atat de evident totul! Dl. Nica nu are bani de pod dar strand pe terenul altora o sa faca! Parca avem ochelari de cal”, a fost doar unul din zecile de răspunsuri.

Ce urmează, pasarea responsabilității, acolo unde liderii sunt profesioniști, că de minuni și responsabilizare, nu este timp!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here